Asociația Autism Prietenie Terapie a fost înființată în 2016, cu scopul strângerii de fonduri pentru băiețelul nostru diagnosticat cu autism.

Cercetările arată că un procent mare dintre copiii cu Tulburare din Spectru Autist (TSA) ajung să fie independenți prin programe timpurii și intensive de terapie.

Conform Centers for Disease Control and Prevention USA, din 2012, unul din 68 de copii este în spectru autist, iar incidența crește în fiecare an.

Singura alternativă să ne permitem terapie ABA și să intervenim cât mai curând era să obținem sponsorizări, deoarece recuperarea întârzierilor și dezvoltarea abilităților sociale adecvate au mai mari șanse de reușită începând de la o vârstă fragedă

Am realizat în acești ani că centrele din Cluj sunt prea puține pentru a putea prelua toți copiii care au nevoie de această intervenție timpurie. Toate au liste de așteptare, iar șansele copilului de a ajunge să beneficieze de terapie într-un centru, în timp util, sunt destul de mici.

În această ordine de idei, a încolțit ideea de a înființa un astfel de Centru pentru a veni în ajutorul copiilor și părinților care trec printr-o situație similară.

Astfel, în februarie 2018 am preluat un Centru pentru analiză comportamentală aplicată ABA.

Echipa este formată din șapte terapeute dedicate, două dintre ele fiind înscrise la cursul BCBA/BcaBA (Course Sequence, Clemson University Romania) în vederea obținerii atestării.

Scopul principal al intervențiilor bazate pe analiza comportamentală aplicată este să ajute persoanele în obținerea unor obiceiuri utile în dobândirea independenței în viața de zi cu zi.

Avem una din cele mai profesioniste echipe din țară si colaborăm cu două coordonatoare care s-au atestat BcaBA (Board Certified Assistant Behavior Analyst) – cu 10 ani experiență

Copii și evoluția lor sunt pe primul loc:

 Misiune

 • să devenim un centru de referință în Cluj-Napoca în următorii 5 ani
 • să instruim terapeuți
 • să oferim servicii terapeutice la standarde internaționale pentru copii și tineri cu tulburări comportamentale
 • să organizăm campanii de conștientizare și instruire în rândul comunității

Valori

 • drepturi egale la o viață fericită
 • dorința de a oferi o mână de ajutor copiilor cu tulburări de comportament, depinde de noi să oferim o mână de ajutor
 • împlinirea de a arăta calea celor ce nu o pot găsi
 • viața și viitorul unui copil nu ar trebui să depindă de posibilitățile financiare ale părinților sau de statutul lor social.

Viziune

 • să oferim terapie, la cele mai înalte standarde
 • să avem echipă specializată
 • să punem accent pe acceptarea și integrarea copiilor în societate

Ne găsiți la următoarea adresă:

Contact

Asociația Autism Prietenie Terapie

Sediu social: str. Înfrățirii nr. 4 ap 1

Punct de lucru: str. Plevnei nr. 176, Cluj Napoca, Cluj

CIF: 36413687

Cont Bancar: RO06BTRLRONCRT0356330601

Tel:      0740075889

0742770329

Facebook: https://www.facebook.com/apt.asociatie/